Versoepelingen coronamaatregelen

We zijn blij dat de versoepelingen zijn m.b.t. de kerkdiensten en andere kerkelijke activiteiten zijn ingegaan! Hier nog een keer de versoepelingen op een rij:

• In de kerkdiensten zijn we van een maximum van 60 personen naar het maximaal aantal personen (inclusief kinderen) dat op 1,5 meter afstand in onze gebouwen past.
  • Voor de diensten is het nog wel nodig om te registreren/aan te melden via Kerktijd. Heeft u hulp hierbij nodig dan kunt u contact opnemen met de scriba.
  • Er mag weer gezongen worden met de hele gemeente! Met de nieuwe afzuiginstallatie en ventilatie is het veilig om dit weer te doen.
  • De kindernevendienst wordt fysiek gehouden in 't Heem. Kinderen zullen ook een gedeelte van de dienst in de kerk aanwezig zijn en via de trouwdeuren de kerk verlaten/weer binnenkomen.
  • Het koffiedrinken na de dienst is weer opgestart. We willen dan extra rekening houden met de 1,5 meter afstand, gebruik hiervoor ook de paden rondom de kerk of de straat van Dorpstraat.
  • Als u gebruik wilt maken van een van de gebouwen, dan kunt u zich aanmelden bij de beheerder en een registratielijst met aanwezige personen bij de beheerder inleveren. Het maximaal aantal personen dat in een gebouw kan, staat aangegeven in het gebruikersplan op de website. De beheerder van 't Heem is Hans de Jonge (06-22397039/dorpskerkbeheer@hervormdvreeswijk.nl), de beheerder van De Voorhof is Henk Korhorn (030-6051345/h.korhorn@casema.nl).

We willen u vragen nog steeds de basisregels van het RIVM in acht te nemen (afstand, handen wassen, thuisblijven bij klachten). Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de scriba.

We maken gebruik van de diensten van Kerktijd.nl als reserveringssysteem.

Dit gaat niet uit van een vol=vol reserveringssysteem, maar werkt op basis van (eenmalige) aanmelding en daarna uitnodigingen voor de kerkdiensten.

Op de via deze link kunt u lezen hoe het werkt en hoe u zich kan aanmelden om uitgenodigd te worden voor de kerkdiensten.

Mocht u vragen hebben, kunt u mailen naar aanmelden@hervormdvreeswijk.nl of door te bellen naar 030-245 1991. Als u niet over internet beschikt, dan blijft het mogelijk om u via  bovenstaand telefoonnummer aan te melden zodat u telefonisch een uitnodiging ontvangt.

Het is niet meer mogelijk om bij de kerk aan te melden.

Mocht u voor de kerkdienst uitgenodigd zijn, is het advies om bij het binnenkomen en verlaten van de kerk een mondkapje te dragen.
Op uw zitplaats is het niet nodig een mondkapje te dragen.

Corona en het gebruik van kerkruimten.

Voor het gebruik van kerkruimten gelden de volgende regels , te lezen in onderstaande PDF documenten.

Gebruiksplan Dorpskerk

Gebruiksplan Voorhof