Jeugddienst 23 januari


Zondagmiddag 23 januari16.30 uur is er weer een jeugddienst, die deels digitaal plaatsvindt, met inbreng van enkele jeugdleden. Een aantal mensen kunnen de dienst fysiek bijwonen, thuis is de dienst mee te vieren via 

https://kerkdienstgemist.nl/stations/718/events/event/15783237-202201231630

We duiken in het fascinerende Bijbelboek Jona, het verhaal van een eigenwijze profeet. Jona kan het niet over zijn hart verkrijgen dat God houdt van mensen die hij haat. Dit boek houdt ons een spiegel voor. In Jona zien we de slechtste delen van onze eigen karakter uitvergroot. En is de vraag: Mag God van iedereen houden? Ook van onze vijanden? We staan stil bij de vraag waar Gods liefde voor jou eindigt. Wie mag erbij horen en wie niet? Denken wij, net als Jona, ook niet vaak dat God op een bepaalde manier werkt en dat hij aan onze kant staat?
Gelukkig hoeven we het het niet van ons eigen geloof te hebben. Het gaat niet om ons eigen geloof, groot of klein, het gaat om Gods liefde. Kijk maar eens naar hoe God te werk gaat, hij doet er alles aan om Jona te gebruiken. God trekt alles uit de kast om zijn liefde te verspreiden en gebruikt daarvoor zelfs de meest eigenzinnige, zelfingenomen en ongehoorzame mensen zoals Jona. Als God zelfs Jona wil gebruiken, denk dan nooit dat God u of jou niet wil gebruiken. Hoe onhandig je misschien ook bent of hoe klein je ook van jezelf denkt. God wil zijn liefde tonen door jou heen.


 
terug