zondag 22 mei 2022 om 18:30 uur

Dorpskerk
Voorganger(s): Ds. Rik de Pater
Tekst(en): MattheĆ¼s 6:12-15 en 18: 21-35

Bekijk of download hier de liturgie van deze dienst

In deze dienst vervolgen we de serie ‘leer’diensten over het “Onze Vader” en staat centraal de 5e bede: “Vergeef ons onze schulden gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren”. Wat betekent deze bede eigenlijk? We hebben het over de vergeving die God ons wil schenken maar ook de vergeving van onze naasten die daarmee samenhangt. We stellen ook een paar vervolgvragen zoals “Moet je altijd vergeven?”, “Wat is eigenlijk je motief om te vergeven, het doel van vergeving?, “Wat als je niet kunt vergeven?” Het zou fijn zijn als u/jij in deze dienst aanwezig kunt zijn (of online kunt volgen.)
De Heidelberger Catechismus zegt over de 5e bede: “Vraag 126: Wat is de vijfde bede? Antwoord: Vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren. Dat wil zeggen: wil ons, arme zondaren, al onze zonden en ook de verdorvenheid die ons altijd aankleeft, omwille van het bloed van Christus niet toerekenen, zoals ook wijzelf het als een getuigenis van Uw genade in ons bevinden, dat het ons vaste voornemen is onze naaste van harte te vergeven”.

Creatief voor Geluk

vr 20 mei 2022 om 10:00 uur