Alpha

Komend seizoen willen we weer een Alpha cursus gaan draaien.
Eind augustus, begin september zullen alle jongeren tussen de ca. 18 en de 30 benaderd worden, met de vraag of zij – samen met een ongelovige, twijfelende vriend/vriendin, naar deze Alpha cursus willen komen.
Eerlijk is eerlijk: een Alpha-cursus vergt tijd, aandacht en energie.
Ruim 10 weken lang ben je één avond (waarschijnlijk de maandagavond) per week intensief met de cursus aan de gang. Tegelijkertijd zijn 14 lessen in 12 weken niets in het licht van de eeuwigheid. Daarbij leer je andere mensen kennen, kun je je vragen kwijt, beginnen we elke les om 18.00 uur met een maaltijd, wordt er gelachen, enzovoorts.
Als er nu iemand denkt “Ja, maar ik behoor niet tot die doelgroep van 18 t/m 30, maar zou ook wel willen komen met…” Schroom dan niet om even contact op te nemen met Teun Schiltkamp. -GJG

 

Dorpskerk OpenWe kijken met dankbaarheid terug op de afgelopen periode dat we als gemeente een open Dorpskerk hadden.
De bezoekers aantallen varieerden van een enkeling tot ca. 10 personen verdeeld over een zaterdagmiddag. We hadden soms een gesprekje over geloof of over kerkzijn in deze tijd, maar meestal was men gewoon nieuwsgierig naar hoe de binnenkant van onze kerk er uitzag.

De komende zomerperiode willen we de Dorpskerk alleen op de zaterdagmiddag open houden en dus niet meer op de woensdagmiddag.

We hopen u te zien als gemeentelid, maar we zien ook uit naar buurtbewoners of passanten die benieuwd zijn naar de binnenkant van dit mooie monumentale pand. Om even een praatje te komen maken, of voor een moment van rust en bezinning. Het is mooi om als kerk je deuren te openen en iedereen te verwelkomen die even komt kijken. De kerk is open van 14.00 tot 16.00 uur.
 

Oproep gebruik collectebonnen

Wij brengen het gemak van het gebruik van collectebonnen graag onder uw aandacht.
Bij het gebruik van bonnen hoeft u niet altijd meer contant geld bij u te hebben om te doneren en wij hoeven het contante geld niet steeds bij de bank af te storten. Zo hebben wij daar beiden voordeel bij.
Daarnaast is ook de belastingwetgeving gewijzigd. Giften die met contant geld gedaan worden, zijn niet langer meer aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Dat is wellicht een extra stimulans voor u om over te stappen op collectebonnen!
Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met de kerkrentmeesters Damstra of Monrooij.
 

Collectebonnen

De kerkrentmeesters en de diakenen hebben besloten om de waarden van de collectebonnen per 1 september te wijzigen. De reden voor deze wijziging is dat de huidige waarden reeds meer dan 10 jaar meegaan en de inflatie in de samenleving intussen niet heeft stil gestaan. De waarden op de bonnen zijn dus verouderd en als kerk passen wij daarom de waarden van de bonnen eens in de zoveel jaar aan. Vanaf 1 september worden de bonnen met de waarden van 40 cent, 80 cent en 120 cent niet meer verkocht. Vanaf dat moment worden de volgende nieuwe collectebonnen verkocht: witte bonnen, waarde per bon € 0,50 (per vel van 20 stuks € 10,00), gele bonnen, waarde per bon € 1,00 (per vel van 20 stuks € 20,00) en rode bonnen, waarde per bon € 1,50 (per vel van 20 stuks € 30,00). De tot nu toe aan u verkochte bonnen met de oude waarden kunt u gewoon blijven gebruiken voor de collecten. Deze bonnen verliezen hun waarde niet.
Collectebonnen zijn verkrijgbaar via de webwinkel van de kerk, of bij Jannie en André Damstra, Irenestraat 3, telefoon 030 – 6060 563. U kunt de bonnen bij ons afhalen. Wel graag even een telefoontje vooraf.


 

Gelezen

Door Paulus' leven loopt een rode draad, een duidelijk levensmotto: Het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst. Dat doet wat met hoe je in het leven staat. Dan is je leven geen optelsom van losse gebeurtenissen die je uit balans brengen of waarin je je verliest. Maar dan ontstaat er rust en samenhang. Dan heb je een vast punt om op te koersen: Christus. Kijk maar wat voor verschil dat maakt in het leven van Paulus hoe hij omgaat met zijn gevangenschap en met de voorgangers die hem dwarszitten. Hij laat zich daardoor niet ontmoedigen. Hij wordt ook geen verbitterd mens door alles wat hij moet doorstaan. Zijn gerichtheid op Christus helpt hem om vol blijdschap te leven - ongeacht de omstandigheden.
Dit levensmotto heeft niet alleen invloed op hoe je je leven ziet, maar ook op hoe je denkt over je sterven. Paulus schrijft daar vrij nuchter over - je zou bijna denken dat hij geen waarde hecht aan zijn leven en het prima vindt om te sterven. Maar dat is het punt niet. Hij zegt dit omdat hij weet dat zijn verbondenheid met Christus niet ophoudt als hij sterft, maar dwars door de dood verdergaat in het eeuwige leven. Als je gelooft in Jezus, dan heeft dat dus invloed op hoe je kijkt naar je eigen sterfelijkheid. Dan komen je leven op aarde en je leven in de hemel heel dicht bij elkaar. Want als gelovige ben je vóór de dood en ná de dood verbonden met Hem. Dan hoef je dus ook niet bang te zijn om te sterven. Dit betekent trouwens met dat de confrontatie met de dood tegelijkertijd ook niet heel verdrietig en moeilijk kan zijn. Maar Paulus tilt ons wel even op en bemoedigt ons: als je verbonden bent met Jezus, dan kun je met blijdschap leven en sterven. (Anne-Marie van Briemen, Vreugde als levensstijl. Bijbelstudies over de Filippenzenbrief) – GJG

 

Herkennen wij elkaar nog na corona?


Hopelijk kunnen wij, na de Corona-beperkingen, bij en in de kerk elkaar weer ontmoeten. Maar herkennen wij elkaar dan nog?

Het helpt als we op de ledenlijst van onze website een foto toevoegen.  Een aantal leden hebben dat al gedaan. 

Mogelijk lukt het u om de een of andere reden niet, b.v. omdat de foto van u te groot is. (Maximaal 1 MB) 

Een oplossing daarvoor is om de foto naar de webmaster te sturen (webmaster@hervomdvreeswijk.nl) die hem dan op de ledenlijst zet.

Met vriendelijke groet,
Bert Berger en Hielke van Oostrum (Webmasters)


 

Nieuwsbrief Geluk in Peru


Beste gemeenteleden,
Vorige week woensdag kwamen wij als TFC Geluk in Peru online bij elkaar. Matthijs en Rosa waren daar ook bij.
Het was weer een tijd geleden dat we elkaar spraken. Het was een prettige meeting waarin we verhalen konden delen.
Ook hebben we wensen voor de komende periode besproken. Contact leggen tussen hen en de gemeente is hierbij ons grootste doel.
Online kunnen jullie de nieuwe nieuwsbrief vinden. Houd ook de weekberichten in de gaten. Hierin zullen wij de komende tijd jullie op de hoogte houden.
Mochten jullie nu persoonlijke iets willen sturen naar de familie Geluk, maar weet u niet hoe? Neem dan contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
TFC Geluk in Peru

Wegwijs op de website


Na vele jaren trouwe dienst is de website gemoderniseerd zodat hij weer jaren mee kan.
Door de vernieuwing werkt de website ook beter op een tablet en smartphone. Tevens is het zoeken naar bepaalde informatie makkelijker gemaakt d.m.v. een index. De rubriek “Meeleven” is o.a. ook nieuw waar "het wel en wee" van de gemeenteleden te vinden is. Voor deze rubriek moet wel ingelogd worden net zoals bij “Ledenlijst”

Nieuw is ook dat de liederenbladen voortaan direct bij de kerkdiensten geplaatst worden en daar te downloaden zijn. 

Het weekbericht is voortaan bij “Gemeentenieuws” te vinden en downloaden. Daarvoor moet er wel ingelogd worden. 
Online zijn de kerkdiensten te volgen bij “Kerkdienstgemist” op de Welkom pagina.

Een gebruiksaanwijzing hoe een eigen foto op de ledenpagina geplaatst kan worden, een account (Mijn HGV) te activeren en te beheren is en een overzicht waar u verschillende artikelen kunt vinden zijn hieronder te downloaden.

Lees hier verder.