Moederdag


Vandaag zijn veel moeders in het “zonnetje” gezet of zullen nog in het zonnetje gezet worden. Dat is goed, want moeders zijn ontzettend belangrijk en waardevol. Ze steken ongelooflijk veel tijd, aandacht en energie in hun (klein-)kinderen zonder daar iets voor terug te vragen. Belangeloos, uit liefde.
Tegelijkertijd kan “Moederdag” ook een pijnlijke dag zijn, of verdrietig maken. Zo vertelde een vriendin een paar jaar geleden in de krant over de pijn die zij ervaarde, nooit moeder te zijn geworden. Anderen vinden weer dat ze als moeder “gefaald” hebben, of “falen”, enzovoorts. Dat maakt het op een Moederdag lastig alleen maar te danken. Maar we doen het wel. En daarbij bidden we vandaag voor alle vrouwen. En laten kinderen, kleinkinderen – en vooral de mannen! – vandaag de moeders, grootmoeders, tantes en familie-vriendinnen maar eens goed verwennen! Doen! – GJG

 

Solidariteitskas 2021


Binnenkort start de landelijke actie voor de Solidariteitskas en ontvangt u daarvoor een brief.
De Solidariteitskas is ingesteld vanuit de gedachte dat PKN-gemeenten elkaar helpen en ondersteunen om levendig en krachtig in de wereld te staan. Kerken uit het hele land dragen een vast bedrag per lid bij. Het werk van de Solidariteitskas is in deze tijd nog belangrijker geworden omdat deze kas ook gemeenten ondersteunt die door de Coronacrisis in financiële moeilijkheden komen.
Wij vragen per belijdend lid en doopleden van 18 jaar en ouder een bedrag van minimaal €10,00 waarvan €5,00 wordt afgedragen aan de Solidariteitskas. Het bedrag wat overblijft, is bestemd voor onze eigen gemeente. Zo helpt ook u en jij mee aan de opbouw en het voortbestaan van de gemeenten en het bovenplaatselijke werk binnen de Protestantse Kerk. Mogen wij rekenen op uw solidariteit en uw bijdrage? Alvast hartelijk dank daarvoor! Uw kerkrentmeesters.
 

Dabar zoekt nog 90 jongeren deze zomer!


Wil je ook kleur geven aan jouw zomer en die van anderen op een camping in Nederland? Dan is Dabar iets voor jou! Bij Dabar doe je in teamverband animatiewerk met een Missie.
Als team organiseer je toffe animatieprogramma’s voor kinderen, tieners en volwassenen en deel je het geloof op een manier die bij jou past. Dabar wordt op campings gedaan waarbij veel kinderen en tieners komen met een rugzakje. Kinderen die weinig liefde thuiskrijgen, tieners die op zoek zijn naar echte aandacht etc. Door het doen van Dabar kun je echt verschil maken in hun leven. En je hebt ook gewoon een hele toffe tijd met je team en je groeit in geloof. 

lees hier verder.

Afzuiginstallaties in de Dorpskerk


In de derde week van April zijn er op de zolder van de Dorpskerk twee afzuiginstallaties geplaatst.
Deze installaties moeten er voor zorgen dat de lucht voorafgaand en gedurende de kerkdiensten afgezogen kan worden en vervangen kan worden door nieuw aangevoerde verse lucht en zuurstof. Hierdoor blijft de kwaliteit van de lucht in de kerk op peil en dat komt de gezondheid van alle aanwezigen ten goede.
Voor vragen kunt u contact opnemen met de kerkrentmeesters.
 

daarom PINKSTEREN


In de aanloop naar Pinksteren worden er 2 gratis familieconcerten aangeboden op deze site  (12 en 19 mei).
Warm aanbevolen voor met name gezinnen! 


Ook is daar een gratis cd van Marcel en Lydia Zimmer, "Feest van Hoop" te bestellen.

 

Herkennen wij elkaar nog na corona?


Hopelijk kunnen wij, na de Corona-beperkingen, bij en in de kerk elkaar weer ontmoeten. Maar herkennen wij elkaar dan nog?

Het helpt als we op de ledenlijst van onze website een foto toevoegen.  Een aantal leden hebben dat al gedaan. 

Mogelijk lukt het u om de een of andere reden niet, b.v. omdat de foto van u te groot is. (Maximaal 1 MB) 

Een oplossing daarvoor is om de foto naar de webmaster te sturen (webmaster@hervomdvreeswijk.nl) die hem dan op de ledenlijst zet.

Met vriendelijke groet,
Bert Berger en Hielke van Oostrum (Webmasters)


 

Nieuwsbrief Geluk in Peru

Beste gemeenteleden,

Vorige week woensdag kwamen wij als TFC Geluk in Peru online bij elkaar. Matthijs en Rosa waren daar ook bij.
Het was weer een tijd geleden dat we elkaar spraken. Het was een prettige meeting waarin we verhalen konden delen.
Ook hebben we wensen voor de komende periode besproken. Contact leggen tussen hen en de gemeente is hierbij ons grootste doel.
Online kunnen jullie de nieuwe nieuwsbrief vinden. Houd ook de weekberichten in de gaten. Hierin zullen wij de komende tijd jullie op de hoogte houden.
Mochten jullie nu persoonlijke iets willen sturen naar de familie Geluk, maar weet u niet hoe? Neem dan contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
TFC Geluk in Peru

Dorpskerk Open


Door diaken Jos Bax is weer een rooster voor medewerkers gemaakt met het oog op Open Kerk. Dit betekent dat tot eind mei de kerk open is op woensdagen van 12.30 tot 13.30 uur en op zaterdagen van 14.00 tot 16.00 uur.
Al eerder schreef ik dat ik dit een mooi initiatief vind. Daarbij biedt het een mooie gelegenheid voor oudere gemeenteleden – met name hen die niet naar de diensten op zondag durven – om toch naar de kerk te komen, stil te zijn, te bidden, een gesprek aan te gaan, enzovoorts.
Elke woensdag zal of dominee De Pater of ik aanwezig zijn. Het samen gemeente-zijn heeft door de coronamaatregelen toch een flink knauw gekregen. Daarbij helpen alle (kleine) dingen, die wel mogelijk zijn. Welkom dus! – GJG   

Update corona maatregelen


Als kerkenraad hebben wij betreft de corona maatregelen meestal het advies van de PKN gevolgd. Vorige week heeft de PKN een nieuw advies uitgebracht met enkele versoepelingen. Naar aanleiding daarvan is het vanaf zondag 7 maart weer mogelijk om de kerkdiensten te bezoeken tot maximaal 30 personen. U kunt hiervoor uitgenodigd worden via kerktijd.nl.

Op de website staat een document waarin uitgelegd wordt hoe u zich hiervoor aan kunt melden, als u dat nog niet eerder gedaan heeft. Tevens zullen we met inachtneming van de adviezen weer voorzang toepassen in de kerkdiensten indien dit praktisch haalbaar blijkt.

Komende periode zullen we kijken of er ook op andere vlakken meer mogelijk wordt. We zijn dankbaar dat er langzaam meer kan en hopen dat deze weg zich voort zal zetten. Als u liever de diensten online blijft volgen, hebben we daar begrip voor. We hopen dat we ons met elkaar verbonden blijven voelen. We wensen elkaar Gods zegen toe. Namens de kerkenraad.
 

Wegwijs op de website


Na vele jaren trouwe dienst is de website gemoderniseerd zodat hij weer jaren mee kan.
Door de vernieuwing werkt de website ook beter op een tablet en smartphone. Tevens is het zoeken naar bepaalde informatie makkelijker gemaakt d.m.v. een index. De rubriek “Meeleven” is o.a. ook nieuw waar "het wel en wee" van de gemeenteleden te vinden is. Voor deze rubriek moet wel ingelogd worden net zoals bij “Ledenlijst”

Nieuw is ook dat de liederenbladen voortaan direct bij de kerkdiensten geplaatst worden en daar te downloaden zijn. 

Het weekbericht is voortaan bij “Gemeentenieuws” te vinden en downloaden. Daarvoor moet er wel ingelogd worden. 
Online zijn de kerkdiensten te volgen bij “Kerkdienstgemist” op de Welkom pagina.

Een gebruiksaanwijzing hoe een eigen foto op de ledenpagina geplaatst kan worden, een account (Mijn HGV) te activeren en te beheren is en een overzicht waar u verschillende artikelen kunt vinden zijn hieronder te downloaden.

Lees hier verder.