Gelezen


Op woensdag 21 september kwamen we met de predikanten van de classis Utrecht samen in de Dom te Utrecht, waar nagedacht werd over ‘De toekomst van de kerk’. De classispredikant Trinette Verhoeven las 1 Koningen 19 en stond stil bij de woorden van Elia die zittend onder een bremstruik bid om te mogen sterven, omdat hij denkt dat het een aflopende zaak is…. ‘Het is genoeg. Neem nu mijn leven, HEERE, want ik ben niet beter dan mijn vaderen’. Het deed me direct denken aan artikel 27 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis waar staat: “Wij geloven en belijden een enige katholieke of algemene Kerk. Dit is een heilige vergadering van ware Christ-gelovigen, die al hun zaligheid verwachten van Jezus Christus. Zij zijn gewassen door Zijn bloed, geheiligd en verzegeld met de Heilige Geest. Deze Kerk is geweest vanaf het begin van de wereld en zal er tot het einde toe zijn. Want Christus is een eeuwige Koning, die niet zonder onderdanen kan zijn.

Lees hier verder

 
Lees meer 

Begrafenis, Prinsjesdag, Algemene Beschouwingen, mobilisatie…


Indrukwekkend. Dat vond ik de rouwdienst van koningin Elizabeth II. Ik schakelde in net voor de preek van de aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby. Een korte preek, maar wat kan hij in korte tijd veel zeggen. Mij raakte vooral de opmerking dat het belangrijkste niet is ‘how to follow’ (hoe te volgen), maar ‘who to follow’ (wie te volgen). Wie Jezus volgt, komt ook wel uit het ‘hoe’. Anders gezegd: Wie de omgang met Hem beoefent, zal van Hem wel leren wat te doen.
De dag daarna was het Prinsjesdag, waarbij ik medelijden met het koningspaar kreeg. Word voor je neus de vlag op z’n kop gehouden en geroepen ‘landverraders’.
Weer een dag later de Algemene Beschouwingen met een aanklacht, een complot aanslingerend kamerlid en een weglopende regering. Diezelfde dag een mobilisatie in Rusland.

Lees hier verder
Lees meer 

Kinderboekenmarkt


Woensdag 12 oktober verkopen de kinderen van de AllStars kinderboeken voor het goede doel. Iedereen is tussen 19.15 uur en 19.45 uur welkom om een kinderboek te kopen.
Heeft u nog tweedehands baby/ peuter/ kinderboeken die de kinderen mogen verkopen, dan kunnen deze ingeleverd worden tot woensdagmiddag 12 oktober bij Christianne Koekman (Hazelaarstraat 8) of Miranda Solinger (Menno ter Braakhove 13).
De kinderen verkopen de boeken voor 1 euro per stuk.
 

Kring geloofsopvoeding


God houdt van je zoals je bent, maar Hij houdt te veel van je om zo te laten.
Deze en veel andere stellingen, vragen en onderwerpen bespreken we tijdens de avonden geloofsopvoeding. Er is een groep ouders met kinderen in de leeftijd van ongeveer 4 - 7 jaar, een groep ouders met kinderen in de leeftijd van ongeveer 8 - 13 jaar. Bij voldoende aanmeldingen kan er een groep gevormd worden van ouders met kinderen van 0 - 3 jaar.
De kringen komen ongeveer 3 keer per seizoen samen en sluiten het seizoen vaak af met het hele gezin en een ontspannen activiteit in het park.
Ik hoor graag als je wilt aanmelden, een keer wil komen kijken of informatie nodig hebt. Dit kan bij Annelies Vliek (06 – 4542 0547 of anneliesvkeulen@hotmail.com)
 

Download nu de Appostel app


Onze gemeente maakt gebruik van de Appostel app.
Via deze app bent u altijd en overal betrokken bij onze gemeente.
Met de app kunt u alle kerkelijke geldzaken op één plek beheren.
Via Appostel kunt u op een gemakkelijke manier bijvoorbeeld giften doen óf collectebonnen bestellen.
U kunt Appostel downloaden via de App Store (Apple) of Google Play (Android).
Daarna kunt u in de app onze gemeente koppelen en is de app gereed voor gebruik.

Hier leest u de Appostel-handleiding

Dorpskerk OpenOok de zomermaanden is onze Dorpskerk weer op zaterdagmiddag open van 14.00 tot 16.00 uur. U kunt gewoon even binnen lopen en een praatje maken. Of neem even de tijd voor een moment van rust en bezinning.
Heeft u het boekje al in uw bezit: De Dorpskerk van Vreeswijk een 17e-eeuws monument, full color en vol met allerlei wetenswaardigheden over onze kerk.
U kunt het boekje ook aan een geïnteresseerde geven. Het is mooi om als kerk de deuren te openen en een ieder welkom te heten. Gewoon iets vertellen over de kerk en soms krijgen we de gelegenheid iets te delen van ons geloof.


 

KerkenraadsuitjeAfgelopen zaterdag 11 juni heeft de kerkenraad met elkaar op een prachtige zonnige dag een rondvaart gemaakt vanaf de Museumwerf door Nieuwegein.
Heel fijn om op een ontspannen middag dit in deze tijd te kunnen doen, na twee jaar corona.

Vervolgens hebben we met de partners en kinderen heerlijk gegeten van het buffet wat Sameer van Stek Up voor ons had verzorgd. 
Wat ons allen verbindt in de liefde van onze God is bijzonder te ervaren. Met name ook n.a.v. de overdenking die we hebben besproken over stress: wat er leeft in je gezin, op je werk of in de kerk.
Het was mooi om daarover met elkaar onze gedachten te delen.


Klik hier voor meer foto's 
Lees meer 

HVD uitje8 Juni was de HVD ouderenmiddag, het was een heel gezellige ontspannen bijeenkomst bij de Pontoeve in Vianen. Onder het genot van koffie/ thee met gebak werd er veel bijgekletst en ook gezongen. zelfs speelde de boer op zijn trekzak. Als afsluiting hebben wij heerlijke pannenkoeken gegeten met ijs toe.

Klik hier voor meer foto,s
Lees meer 

Herkennen wij elkaar nog na corona?


Hopelijk kunnen wij, na de Corona-beperkingen, bij en in de kerk elkaar weer ontmoeten. Maar herkennen wij elkaar dan nog?

Het helpt als we op de ledenlijst van onze website een foto toevoegen.  Een aantal leden hebben dat al gedaan. 

Mogelijk lukt het u om de een of andere reden niet, b.v. omdat de foto van u te groot is. (Maximaal 1 MB) 

Een oplossing daarvoor is om de foto naar de webmaster te sturen (webmaster@hervomdvreeswijk.nl) die hem dan op de ledenlijst zet.

Met vriendelijke groet,
Bert Berger en Hielke van Oostrum (Webmasters)


 

Wegwijs op de website


Na vele jaren trouwe dienst is de website gemoderniseerd zodat hij weer jaren mee kan.
Door de vernieuwing werkt de website ook beter op een tablet en smartphone. Tevens is het zoeken naar bepaalde informatie makkelijker gemaakt d.m.v. een index. De rubriek “Meeleven” is o.a. ook nieuw waar "het wel en wee" van de gemeenteleden te vinden is. Voor deze rubriek moet wel ingelogd worden net zoals bij “Ledenlijst”

Nieuw is ook dat de liederenbladen voortaan direct bij de kerkdiensten geplaatst worden en daar te downloaden zijn. 

Het weekbericht is voortaan bij “Gemeentenieuws” te vinden en downloaden. Daarvoor moet er wel ingelogd worden. 
Online zijn de kerkdiensten te volgen bij “Kerkdienstgemist” op de Welkom pagina.

Een gebruiksaanwijzing hoe een eigen foto op de ledenpagina geplaatst kan worden, een account (Mijn HGV) te activeren en te beheren is en een overzicht waar u verschillende artikelen kunt vinden zijn hieronder te downloaden.

Lees hier verder.
 
Lees meer