Koningsdag

Komende dinsdag is het Koningsdag. Ik moet nog steeds aan 27 april wennen, omdat 30 april nog steeds in mijn systeem zit. Maar goed, dat zal voor nieuwe generaties ook vast zo zijn als 27 april ingeruild wordt voor een andere datum. Daarbij lijkt 7 december (de verjaardag van prinses Amalia) me niet echt ideaal voor vrijmarkten, maar dat terzijde.

In zijn brief dacht Petrus toen hij – gedreven door de Heilige Geest – schreef “Vrees God; eer de koning” (1 Pet. 2:17) vast niet aan koning Willem-Alexander.
Nochtans lijkt me het een actueel apostolisch gebod. “Onderwerp u dan omwille van de Heere aan alle menselijke orde, hetzij aan de koning, als hoogste machthebber, hetzij aan de stadhouders, als mensen die door hem gezonden worden tot straf van de kwaaddoeners, maar tot lof van hen die goeddoen”. We zullen hen die regeren in de voorbede gedenken. – GJG

 

Gelezen:


“Ik bleef consequent naar de kerk gaan en ik besef nu dat dit heel belangrijk voor me is geweest. Want ondanks dat ik het soms ook heel saai vond, ben ik heel blij dat ik het heb gedaan. Van tijd tot tijd zat er dan een preek tussen die me deed nadenken of ergens bij stil liet staan. ‘Zoekt en gij zult vinden’ vind ik hier goed bij passen. Deze traditie van regelmatige kerkgang wil ik graag doorzetten en later ook aan mijn kinderen doorgeven. Ik was in mijn (christelijke) omgeving vaak één van de weinigen die twee keer naar de kerk ging op zondag. Hierdoor vond ik het gek dat ik dit wel moest. Achteraf ben ik er dus heel dankbaar voor dat mijn ouders me telkens weer mee hebben genomen”. (Met toestemming uit brief Belijdeniscatechisant) – GJG   
 

Nieuwsbrief Geluk in Peru

Beste gemeenteleden,

Vorige week woensdag kwamen wij als TFC Geluk in Peru online bij elkaar. Matthijs en Rosa waren daar ook bij.
Het was weer een tijd geleden dat we elkaar spraken. Het was een prettige meeting waarin we verhalen konden delen.
Ook hebben we wensen voor de komende periode besproken. Contact leggen tussen hen en de gemeente is hierbij ons grootste doel.
Online kunnen jullie de nieuwe nieuwsbrief vinden. Houd ook de weekberichten in de gaten. Hierin zullen wij de komende tijd jullie op de hoogte houden.
Mochten jullie nu persoonlijke iets willen sturen naar de familie Geluk, maar weet u niet hoe? Neem dan contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
TFC Geluk in Peru

Dorpskerk Open


Door diaken Jos Bax is weer een rooster voor medewerkers gemaakt met het oog op Open Kerk. Dit betekent dat tot eind mei de kerk open is op woensdagen van 12.30 tot 13.30 uur en op zaterdagen van 14.00 tot 16.00 uur.
Al eerder schreef ik dat ik dit een mooi initiatief vind. Daarbij biedt het een mooie gelegenheid voor oudere gemeenteleden – met name hen die niet naar de diensten op zondag durven – om toch naar de kerk te komen, stil te zijn, te bidden, een gesprek aan te gaan, enzovoorts.
Elke woensdag zal of dominee De Pater of ik aanwezig zijn. Het samen gemeente-zijn heeft door de coronamaatregelen toch een flink knauw gekregen. Daarbij helpen alle (kleine) dingen, die wel mogelijk zijn. Welkom dus! – GJG   

Update corona maatregelen


Als kerkenraad hebben wij betreft de corona maatregelen meestal het advies van de PKN gevolgd. Vorige week heeft de PKN een nieuw advies uitgebracht met enkele versoepelingen. Naar aanleiding daarvan is het vanaf zondag 7 maart weer mogelijk om de kerkdiensten te bezoeken tot maximaal 30 personen. U kunt hiervoor uitgenodigd worden via kerktijd.nl.

Op de website staat een document waarin uitgelegd wordt hoe u zich hiervoor aan kunt melden, als u dat nog niet eerder gedaan heeft. Tevens zullen we met inachtneming van de adviezen weer voorzang toepassen in de kerkdiensten indien dit praktisch haalbaar blijkt.

Komende periode zullen we kijken of er ook op andere vlakken meer mogelijk wordt. We zijn dankbaar dat er langzaam meer kan en hopen dat deze weg zich voort zal zetten. Als u liever de diensten online blijft volgen, hebben we daar begrip voor. We hopen dat we ons met elkaar verbonden blijven voelen. We wensen elkaar Gods zegen toe. Namens de kerkenraad.
 

Vragen aan de webmaster

Na de invoering van de nieuwe website hebben we verschillende vragen binnengekregen.
Hieronder enkele van de vragen en opmerkingen:

Vraag: Hoe kan ik het huisadres en/of emailadres van een gemeentelid zien?
Antwoord: Door in de ledenlijst op de naam of de foto te klikken worden de adresgegevens zichtbaar.

Vraag: Hoe groot mag een profielfoto zijn en hoe krijg ik die op de site?
Antwoord: Een foto mag niet groter zijn dan 1MB. Zie voor een gebruiksaanwijzing “Wegwijs op de website

Vraag: Op de oude website had ik een account zodat ik o.a. het weekbericht kon downloaden en de ledenlijst kon raadplegen. Hoe krijg ik op de nieuwe website een account?
Antwoord: Bij het aantal leden is het activeren van het nieuwe account niet gelukt. De webmaster zal binnenkort opnieuw een mail sturen met instructies en een link om het nieuwe account te activeren. Lukt het niet of wil u geen account, neem dan contact op met de webmaster@hervormdvreeswijk.nl.

Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan gerust contactop met de webmasters via mail: webmaster@hervormdvreeswijk.nl

Bert Berger en Hielke van Oostrum

 

Wegwijs op de website


Na vele jaren trouwe dienst is de website gemoderniseerd zodat hij weer jaren mee kan.
Door de vernieuwing werkt de website ook beter op een tablet en smartphone. Tevens is het zoeken naar bepaalde informatie makkelijker gemaakt d.m.v. een index. De rubriek “Meeleven” is o.a. ook nieuw waar "het wel en wee" van de gemeenteleden te vinden is. Voor deze rubriek moet wel ingelogd worden net zoals bij “Ledenlijst”

Nieuw is ook dat de liederenbladen voortaan direct bij de kerkdiensten geplaatst worden en daar te downloaden zijn. 

Het weekbericht is voortaan bij “Gemeentenieuws” te vinden en downloaden. Daarvoor moet er wel ingelogd worden. 
Online zijn de kerkdiensten te volgen bij “Kerkdienstgemist” op de Welkom pagina.

Een gebruiksaanwijzing hoe een eigen foto op de ledenpagina geplaatst kan worden, een account (Mijn HGV) te activeren en te beheren is en een overzicht waar u verschillende artikelen kunt vinden zijn hieronder te downloaden.

Lees hier verder.