Wie zijn wij

In onze gemeente zijn twee parttime gemeente predikanten werkzaam, waarbij er één de focus meer op het pastoraat is gericht en de andere predikant heeft het missionaire werk als speerpunt. Binnen de Protestantse Kerk in Nederland zijn wij een Hervormde gemeente die aan het Woord van God gehoorzaam wil zijn in trouw aan het klassieke belijden van de Kerk.

Deze identiteit hebben wij neergelegd in een visiedocument Meegaan en trouw blijven en in de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de gemeente.In onze gemeente zijn twee parttime gemeente predikanten werkzaam, waarbij er één de focus meer op het pastoraat is gericht en de andere predikant heeft het missionaire werk als speerpunt.
Binnen de Protestantse Kerk in Nederland zijn wij een Hervormde gemeente die aan het Woord van God gehoorzaam wil zijn in trouw aan het klassieke belijden van de Kerk.
Deze identiteit hebben wij neergelegd in een visiedocument Meegaan en trouw blijven en in de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de gemeente.
De erediensten zijn het hart van ons gemeente zijn: samen zingen rond de verkondiging van het Woord van God, biddend met en voor elkaar en gericht op anderen om ons heen. Dit geven we vorm door onderling begrip en elkaar ruimte gunnen in een veelkleurige liturgie, een Bijbelvaste preek waar ook aandacht is voor het leven van hier en nu.
Wij willen onze broeders en zusters in nood ondersteunen zowel binnen als buiten de gemeente. We vinden het belangrijk om de boodschap van Jezus Christus te verspreiden zowel plaatselijk, landelijk en wereldwijd met woord, daad en gebed.
Wij geven om betrokkenheid en trouw op elkaar en bij de activiteiten. Wij hebben allerlei bijeenkomsten om het gemeente zijn te bevorderen en ook door de week met het Woord van God bezig te zijn. Voorbeelden hiervan zijn meerdere Bijbelkringen, gebedskringen, catechese, koffieochtenden, HVD en jeugdwerk en nog meer.
Kortom: de Hervormde gemeente Vreeswijk wil een brede, betrokken gemeente zijn waar Gods woord centraal staat. We nodigen u en jouw ook van harte uit om daarbij betrokken te zijn.

Aan weerszijden van de preekstoel in de Dorpskerk staat het woord van Jezus:

Zalig zijn zij die het Woord van God horen en het bewaren (Lukas 11:28).


Daar mag u ons aan houden.

U vindt ons in de 17e eeuwse Dorpskerk met daarbij het 18e eeuwse gebouw ’t Heem aan de Dorpsstraat 53 in Vreeswijk.

 

terug

Agenda

HVD Koffieochtend

do 30 mei 2024 om 10:00 uur

WijkBijbelkring Hoog-Zandveld

do 30 mei 2024 om 20:00 uur

Tienerclub

vr 31 mei 2024 om 19:30 uur

Nacht van gebed

vr 31 mei 2024 om 20:00 uur

Doneren en collecten


Cross Culture Nieuwegein


Bijbelstudie


Wijkbijbelkring seizoen 2023-2024

Meld je aan voor ..


Weekbericht


Stichting Instandhouding Dorpskerk, ’t Heem en begraafplaats


Klik hier voor meer informatie

HGV-facebook


HVC


Kerkdiensten online